Teknik – Teknik Manipulasi Loan ASB : Introduction

Sebelum kita huraikan Loan ASB ini.

* * P E N T I N G * *

Loan ASB adalah komitmen kerana ianya akan menggangu CCRIS dan CTOS Anda.

Rancanglah Kewangan anda sebaik mungkin.

Aku juga ingin berkongsi maklumat yang aku dapat BTimes new regarding BNM research for Malaysian Family debt distribution.Seperti graph ini anda dapat lihat bertapa tinggi komitment/allocation rakyat malaysia kepada 2 benda besar ini. Iaitu:

Katakanlah aku ambil total income Suami(RM 2,500) dan Isteri(RM 2,500) = RM 5,000/monthly. Fresh graduate degree holder both.

Distribution dia adalah spt berikut:
1) Housing Financing = 45%(2,250)
2) Car Financing = 20%(1,000)
3) Personal use = 15%(750)
4) Credit card = 5%(250)
5) Purchase of securities = 5%(250)
6) Others = 10%(500)

So anda nilaikan sendiri dimanakah anda sekarang?
Rumah perlu untuk berteduh;Kereta perlu untuk bergerak;
At the end anda hanya ada 750 jer untuk anda belanja diri anda sendiri,,adakah ini ADIL untuk diri anda yang bertungkus lumus mengerah otak dan keringat hanya untuk sesuap nasi.(750/30 = 62.50 sehari-20-utk setiap dish).Pizza-hut pun tak lepas..

Dengan perkongsian ini semoga membuka minda/pandangan anda tentang betapa pentingnya pengurusan kewangan terhadap diri anda dan keluarga anda.

So gunalah teknik teknik yang aku kongsikan ini untuk attack 2 perkara tersebut, supaya anda mempunyai power of financing. Keluar lah dari kempopok yang cukup cukup sampai hujung bulan. Jangan zalimi diri anda dan jangan jadi mangsa keadaan.

Benda paling penting sekali sebelum anda terlibat dengan hutang piutang dengan bank ini adalah pastikan anda BERINSURANS. Dan pilihlah insurans yang betul betul berguna ketika anda susah. Seperti medical kad yang boleh menampung anda ketika susah. Kalu dah mati baru dapat duit buat aper..Tengah sakit lah kita memerlukan kewangan,,insyallah insurans akan support anda..Lainlah kalau parent kaya or harta pusaka yang banyak..Tuu pun kalau x ada masalah..

Pastikan yang Utama di Utamakan. buy 5mg cialis online.

Author : Ikeda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *